Det er dog et ejendommeligt syn, der for tiden møder forbipasserende på Christiansborg Slotsplads. Folketinget er nemlig ved at terrorsikre Christiansborg, og det sker blandt andet ved at opstille 85 bornholmske granitblokke i en 'jernring' rundt om Borgen.

- Det, der lige er taget fat på i dag, er første lille del af en anlægsfase. Hvor de første granitklodser er ankommet, fortæller Kai Vittrup til bt.dk.

Han er tidligere chefpolitiinspektør og var ansvarlig for sikkerheden i forbindelse med EU-topmødet i København 2002. Nu arbejder han for Folketinget på at optimere sikkerheden på og omkring Christiansborg.

De første midlertidige sten er nu på plads. Men de udgør stadig kun omkring halvdelen af den halvcirkel, som skal forhindre køretøjer i at komme tæt på Christiansborg.

Stop for uønskede køretøjer

- Sikkerhedsmæssigt hjælper de til, at der ikke kommer andre køretøjer ind, end dem vi ønsker at få ind, når det hele er færdigt. Så der kan altså ikke placeres en bil klos op ad bygningerne, som det skete oppe i Norge, siger Kai Vittrup med henvisning til Anders Behring Breiviks terrorbombe mod regeringskvarteret i Oslo juli 2011.

Arbejdet med at sikre Folketinget kommer til at betyde, at gennemkørslen ind til Rigsdagsgården stopper helt. Der mangler kun en sidste tilladelse fra Københavns Kommune, før der bliver lukket for trafikken ind til gården. Og det kommer ifølge Kai Vittrup til at ske inden for de kommende uger.

Arbejdet kommer dog ikke til at betyde trafikalt kaos ved Slotsholmen, oplyser Kai Vittrup og understreger, at der stadig vil være uhindret adgang for fodgængere ind på pladsen foran Christiansborg.

Endnu er det kun midlertidige sten, der beskytter Christiansborg. Når projektet er helt færdigt, vil det være specielt fremstillede, pudsede og mere dekorative granitblokke, som danner ring om Borgen.

I gennemsnit vejer de 85 granitblokke omkring to ton, og prisen for den bornholmske granit er 1.275 kr. pr. ton, oplyser Kai Vittrup.

 

Kilde: bt.dk

 
Designed by Mouritsen Visualized
Hosted by E-hjemmeside.dk
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk